Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمال متاجی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به علت عدم پرداخت شهریه دانشجویان شاهد و ایثارگر در سال تحصیلی جدید از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: دولت، طبق ماده ۶۶ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۶، قانونی را وضع کرده است که بر اساس بند ۱ از ماده ۱ این قانون تمام زیر نظام‌های آموزش عالی موظف بودند، از فرزندان معظم شهدا و ایثارگران شهریه‌ای دریافت نکنند و بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز موظف به پرداخت شهریه آنان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در مصوبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، آئین نامه‌ای به پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران ابلاغ شد که بر اساس بند یک ماده یک آن، تمام دانشجویان خانواده معظم شاهد و ایثارگر متقاضی تحصیل در همه زیر نظام‌های آموزش عالی، مشمول دریافت کمک شهریه می‌باشند. همچنین سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است براساس قانون محاسبات کشور، اگر تعهداتی پرداخت نشده باشد، یعنی شهریه‌های ترم‌های گذشته را از بودجه کل کشور پرداخت کند.

دبیرکل اتحادیه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی افزود: متأسفانه بنیاد شهید و امور ایثارگران معوقات دانشگاه‌های غیرانتفاعی که حدود ۴۰۰ میلیارد ریال است را هنوز پرداخت نکرده است.

وی ادامه داد: همچنین بنیاد شهید و امور ایثارگران امسال در آستانه انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱ اعلام کرد که دیگر کمک شهریه دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه‌های غیردولتی-غیرانتفاعی را پرداخت نخواهد کرد و این دانشجویان که امسال دانشگاه و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی را برای تحصیل انتخاب کرده‌اند، کمک شهریه‌ای دریافت نخواهند کرد.

متاجی افزود: متأسفانه حذف دانشگاه‌های غیرانتفاعی از شمول این قانون توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران، برخلاف قانون سال ۱۳۸۶ مجلس شورای اسلامی و تصویب نامه هیأت وزیران سال ۱۴۰۱ است.

وی ادامه داد: از طرفی با توجه به شرایط نامناسب اقتصادی و معیشتی مردم و با توجه به اینکه در سالهای گذشته این زیرنظام آموزش عالی نهایت همکاری را با بنیاد شهید و امور ایثارگران داشته و نهایت احترام را برای فرزندان شهدا و ایثارگر قائل است، متأسفانه بنیاد شهید اعلام کرده که کمک شهریه این دانشجویان را پرداخت نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه این اقدام بنیاد شهید و امور ایثارگران مغایر قانون مصوب هیأت دولت و بر خلاف عدالت آموزشی و منویات مقام معظم رهبری است افزود: درحال حاضر این دانشجویان به دانشگاه و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی-غیرانتفاعی مراجعه می‌کنند و علاقمند هستند در شهر خود آموزش ببینند که به دلیل قطع کمک شهریه توسط بنیاد شهید، نمی‌توانند دراین مجموعه به تحصیل بپردازند.

دبیرکل اتحادیه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی افزود: براساس اعلام بنیاد شهید حذف کمک شهریه از مهر امسال اجرایی خواهد شد و مشمول دانشجویانی می‌شود که امسال قصد ثبت نام در دانشگاه‌های غیرانتفاعی را دارند. بنابر این از مسئولان کشوری، فراکسیون اصولگرایان، فراکسیون ایثارگران و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درخواست می‌کنیم که نسبت به این موضوع رسیدگی عاجل کنند.

وی افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران با اجرای طرح حذف کمک شهریه دانشجویان شاهد و ایثارگر، دانشگاه‌های غیرانتفاعی را از نعمت حضور وعطرافشانی فرزندان شهدا محروم کرده است. فرزندان شهدا در دانشگاه‌های غیرانتفاعی، یادگاران ارزشی ۸ سال دفاع مقدس هستند و تأثیر گذاری خاصی روی سایر دانشجویان دارند.

کد خبر 5573655 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بنیاد شهید و امور ایثارگران مجلس شورای اسلامی دانشگاه های غیر انتفاعی شهریه دانشجویان دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان سنجش دانشگاه های علوم پزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه تهران آزمون دانشنامه پزشکی شهریه دانشجویان کنکور 1401 دوره دکتری دانشگاه ها نقل و انتقال دانشجویان پذیرش دانشجو شهریه دانشجویان شاهد و ایثارگر بنیاد شهید و امور ایثارگران دانشگاه های غیرانتفاعی مؤسسات آموزش عالی کمک شهریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۰۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنیاد دانشگاهی فردوسی؛ حامی دانشجویان صاحب ایده 

 

 

 به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیرعامل بنیاد دانشگاهی فردوسی با اشاره به فعالیت‌های بنیاد دانشگاهی فردوسی گفت: با توجه به اینکه یکی از اهداف برنامه‌ریزی‌شده وزارت علوم و مسئولین، استفاده از ظرفیت و توانمندی خیرین برای ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز کشور در حوزه علم و فناوری است، بنیاد دانشگاهی فردوسی و سایر بنیادهای حامی دانشگاه، اقداماتی همچون گفت‌وگو با خیرین، مردم، مسئولین و سایر اقشار را جزو اولویت‌های کاری خود قرار داده‌اند تا بتوانند از ظرفیت خیرین و مشارکت بیشتر آنها برای رفع نیازهای آموزشی و ایجاد زیرساخت‌های لازم در حوزه علم و فناوری استفاده کنند.

ابوالفضل باباخانی با بیان اینکه مشارکت مردم در هر حوزه‌ای تاثیرگذار است و استفاده از ظرفیت آنان گامی مهم در راستای رفع نیازهای وزارت علوم و پارک‌های علم و فناوری محسوب می‌شود، افزود: بنیاد دانشگاه فردوسی، جز اولین بنیادهای حامی علم و فناوری است که در سال ۱۳۸۳ با همت تعدادی از خیرین پایه‌گذاری شد و تاکنون توانسته در حوزه‌های مختلف مانند ساخت سراهای دانشجویی فعالیت گسترده داشته باشد. تا کنون بیشتر حوزه فعالیت ساخت سرای دانشجویی برای دختران بوده و در همین راستا حدود دو هزار تخت دانشجویی در قالب سراهای دانشجویی در داخل پردیس دانشگاه فردوسی و سطح شهر مشهد ایجاد شده است. 

مدیرعامل بنیاد دانشگاهی فردوسی ادامه داد: اولین سرای دانشجویی که به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا شد، خوابگاه بقا واقع در هاشمیه ۱۴ بود که با کمک مرحوم باقرزاده ساخته و جهت اسکان دانشجویان متاهل با ۶۵ سوئیت در اختیار بنیاد قرار گرفت. بعد از آن سرای دانشجویی پردیس ۵ با ظرفیت اسکان ۴۷۶ دانشجو، خوابگاه مریم با ظرفیت اسکان ۱۰۸دانشجو، مجتمع ناظران برای اسکان ۳۶۰ دانشجو، خوابگاه متاهلی سرای اندیشه برای اسکان ۵۰ زوج دانشجو، سرای پردیس ۷ با ظرفیت اسکان ۴۵۰ دانشجو و خوابگاه دکتر محمد فرهادی (بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد) برای اسکان ۲۰۴ دانشجو با حمایت بنیاد داشگاهی فردوسی و کمک خیرین ایجاد شد. همچنین سرای زنده‌یاد مهندس سیدجواد شهرستانی (پردیس ۹) نیز با ظرفیت اسکان ۳۸۲ دانشجو در حال ساخت است و اول مهرماه به بهره‌برداری می‌رسد.

باباخانی با بیان اینکه در دو سال اخیر با توجه به اینکه نیاز دانشجویان به اسکان و سرای دانشجویی برطرف شده، هدف‌گذاری ما به ایجاد مراکز فناوری و نوآوری برای توسعه زیست‌بوم فناوری و کسب‌وکار تغییر یافته است، گفت: بر همین اساس توانستیم در زمینه حمایت از دانشجویان دانشگاه و ارائه خدماتی چون تامین نیاز آموزشی، کمک به تغذیه و شارژ کارت تغذیه و حتی کمک به تامین هزینه اسکان دانشجویان اقدامات زیادی را انجام دهیم. همچنین با توجه به سیاست‌های پیش‌بینی‌شده، برای ارتقای سطح دانشگاه فردوسی حمایت از دانشجویان رتبه اول تا سوم در تمام مقاطع آموزشی، بورسیه دانشجویان نخبه و تجلیل از اساتید برجسته دانشگاه جزو برنامه‌های ماست.

وی افزود: در سال‌های اخیر هم با توجه به اولویت‌هایی که در جلسات هیات مدیره بنیاد هدف‌گذاری شده، ایجاد اشتغال برای دانشجویان و توانمندسازی آنان جزو اهداف قرار گرفته و در همین راستا، بحث تقویت زیست‌بوم فناوری و ایجاد مراکز فناوری و نوآوری جزو اولویت‌های دانشگاه فردوسی است تا امکانات کافی در اختیار دانشجویان مستعد و صاحب ایده قرار گیرد و آنان بتوانند ایده خود را به محصول تبدیل و در عرصه تولید ثروت و کارآفرینی ایفای نقش کنند.

مدیرعامل بنیاد دانشگاهی فردوسی مشهد ادامه داد: ایجاد امید و انگیزه نسبت به آینده و همچنین ایجاد فضای کسب‌وکار و مراکزی که بتوانند از طرح‌های دانشجویان حمایت کنند، جزو سیاست‌های اصلی وزارت علوم و به تبع آن بنیادهای دانشگاهی است. ایجاد این مراکز در راستای استفاده از توانمندی دانشجویان است تا آنان که صاحب ایده هستند، اما به دلیل مشکلات مالی توانایی ایجاد کسب‌وکار ندارند، فضا و امکانات مورد نیازشان را در اختیار گیرند و از توانایی خود استفاده و کسب‌وکارشان را به جامعه و صنعت منتقل کنند.

دیگر خبرها

  • بنیاد دانشگاهی فردوسی؛ حامی دانشجویان صاحب ایده 
  • حضور ۱۵۰۰ نفر در جشنواره قرآنی، فرهنگی، هنری و ادبی شهید آوینی
  • ایثارگران میدان‌داران واقعی حکمرانی جمهوری اسلامی ایران هستند
  • ۲۰ هزار سهمیه استخدامی آموزش و پرورش سهم ایثارگران است
  • عقب‌ماندگی‌های لرستان را با کار جهادی جبران کنیم
  • طرح ملی مهارت‌افزایی دانشجویان شاهد و ایثارگر برگزار می‌شود
  • توجه جدی به جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور
  • خانۀ ایثار در لرستان افتتاح می‌شود
  • ایثارگران میدان‌داران واقعی حکم‌رانی جمهوری اسلامی ایران هستند
  • برخورد بدون اغماض با ترک فعل‌ها درباره خدمات‌دهی سلامت به والدین شهدا